Aktiva byar

Aktivitet 1 till 10 av 18

Bottna Tillsammansodling
Bottna - Gerlesborg
2013
Startår

Föreningens ändamål 1. Föreningen har till ändamål att arbeta med hållbar omställning av lokalområdet med särskilt fokus kring matförsörjning, ekologisk odling, självförsörjning och social hållbarhet. Föreningen vill vara ett exempel för hur fler människor kan bli delaktiga i matproduktion. Föreningen skall vidare verka för ett utbyte av kunskap och produkter rörande ekologisk och vegetarisk mat samt därtill närliggande verksamhet. 2.

2000
Startår

Mat, Möten, Möjligheter Här driver vi medlemmar handel för varandra i en butik med stort sortiment av ekologiska varor. Vi är en viktig lokal mötesplats – många idéer har fötts här och tagit form. Vi håller café och är en kulturhärd med fin glöd. Vi delar filmer och böcker med varandra och är bra på att arrangera seminarier, marknader och stora fester.

2018
Startår

Under 2018 beviljades Skattungbyns Byutvecklingsförening anslag från Orsa kommun Bygdepeng Vindkraft för att kartlägga möjligheter att främja turism, boende och näringsliv i Skattungbyn. Dessa medel har inneburit en möjlighet att under året stödja redan pågående processer i byn, och framåtsyftande tydliggöra hur processerna kan utvecklas vidare.

2012
Startår

  Hansénsgården, belägen mitt i byn i Skattungbyn, är en mötesplats för inte bara bybor utan även långväga besökande. På gården sker kulturella utbyten genom olika workshops, föreläsningar och studiecirklar. I samarbete med Nbv driver gården cirklar i tex virkning/stickning, matförädling och filosofi. På vår och sommar är det odling i fokus och att utveckla gården och verksamheten på ett hållbart sätt. Välkomna till Hanséns!

2005
Startår

Välkommen till Inspirationsfestivalen 18-21 juli  2019 i magiska Skattungbyn! Som en har längtat hela året för att återigen förenas i harmoni genom musik, dans, föreläsningar och härliga workshops! I år har vi utökat programmet till hela fyra dagar så en verkligen ska få chans att landa på platsen och i gemenskapen i Skattungbyn.

Mat & människor
Fjärdhundraland
2014
Startår

Mat & människor är Fjärdhundralands matrunda, där du åker de vackra småvägarna från plats till plats, smakar maten – och möter människorna bakom den. Rundan lockar besökare från städerna i omgivningen att komma ut på landet och göra sitt första besök hos områdets mathantverkare.

2015
Startår

Just nu pågår en detaljplaneringsprocess för ett nytt bostadsområde i Röstånga. Baserat på 

2018
Startår

2011
Startår

2010
Startår

Sedan många år tillbaka samlas barn från hela landet i den vackra byn Skattungbyn strax utanför Orsa, för att sjunga tillsammans på ett alldeles speciellt sångläger. Det är främst sång och show men också en massa lek och galna upptåg! Varje dag åker vi med lövad traktor och vagn till underbara Skattungesjön för att bada och ha kul. Du är väl omhändertagen av de häftiga och glada ungdomsledarna från Orsa Ungdomskör, som finns där för dig under hela lägret.