Aktiva byar

Aktivitet 21 till 25 av 25

1980
Startår

Inköpsförening centralt i byn, öppet varje lördag kl 12:30 till 14:30 Ekologiska torr-varor i rikt sortiment till bra priser. Ta med egna påsar!  

Smarta byar
Veberöd
2018
Startår

Veberöd, Sveriges första Smarta by för en hållbar landsbygd www.smartabyar.se Vi har startat Veberöd som testbädd och forskarby för vad som är smart och hållbart. Fler byar, kommuner, företag, privatpersoner är välkomna att engagera sig :)

2000
Startår

SSK ordnar fritidsaktiviteter i Friskolans gymnastiksal varje vardagkväll, tex capoeira, bordtennis, innebandy, cirkelträning och dans. SSK drar även upp skidspår på och ikring Stormyren, och spåren är skyltade.

Svartrotens insköpsföreningen är ekonomisk förening som organiserar och gemensamma matinköp till grossistpris. Föreningensmedlemmar köper tillsammans in biodynamiskt eller ekologiskt hållbar livsmedel eller annan inventarie som stödjer självhushållning. Vi vill sprida kunskap om och uppmuntra till matlagning med biodynamiska/ekologiska råvaror av hög kvalité och öka medvetenhet om giftfri mat och livsmedelsproduktionenskonsekvenser.

1900
Startår

Skattungbyn håller ett stort midsommarfirande varje år, med ca 1000 gäster och sång och musikframträdanden av hög klass. Det är årets största hemvändar-helg, när många passar på att ta med eller bjuda in vänner och bekanta Efter firandet när majstången rests, serverar Skattungekursen hembakat fika inne i kurshuset Ollars, dit alla är välkomna!