Aktiva byar

Bottnafjordens Inköpsförening

Mat, Möten, Möjligheter

Här driver vi medlemmar handel för varandra i en butik med stort sortiment av ekologiska varor.
Vi är en viktig lokal mötesplats – många idéer har fötts här och tagit form.

Vi håller café och är en kulturhärd med fin glöd. Vi delar filmer och böcker med varandra och är bra på att arrangera seminarier, marknader och stora fester. Ofta sker arrangemangen i samarbete med andra föreningar, och vi har ett växande kontaktnät med lokala odlare som under säsong levererar till butiken. Allt jobb gör vi själva, från beställningar till städning. På så vis blir det roligare att bo här. Vår filosofi är att det ska vara både intressant och roligt att bo på landsbygd!

Vår historia går tillbaka till slutet på 90-talet, när ICA lade ner Gerlesborgshallen. Då tog vi handeln i egna händer och bildade en inköpsförening för att tillhandahålla ekologiskt producerade matvaror och en mötesplats.

I butiken finns närproducerade rotsaker och grönsaker efter säsong och specerier med kvalitet, det mesta i lösvikt för att hålla priserna nere. Caféverksamheten har utvecklats från kaffe med bulle till ett trivsamt lunch- och fikaställe med utsökta bakverk och dagens soppa eller sallad. Här träffar man alltid någon, här får man veta vad som är på gång.

Bottnafjordens inköpsförening fick pris som bästa kooperativ i Fyrbodal 2011. Folk som flyttar till trakten brukar förr eller senare bli medlemmar.

 


Vill du delta på ett lärande event som rör denna bys aktivitet? Så som studiebesök, workshop, föreläsning, onlinemöte.

Lämna ditt namn, epostadress och ev. kommentar här (Genom att lämna ditt intresse godkänner du våra GDPR policy):