Aktiva byar

Skattunge Handel

Skattunge Handel har vunnit pris som årets kooperativ, och så här Coompanion butiken::

"Skattunge handel är en stabil lanthandel i utveckling. Med 21 år på nacken utvecklar den sin verksamhet tjänsteutbudet i nära samarbete med såväl ideella krafter som andra verksamheter i byn.

Butiken har under alla år haft en tydlig strävan att erbjuda ekologiska produkter till kunderna, vilket överraskar turister som besöker butiken, men är en självklarhet för en stor del av de åretruntboende''.

Under året arrangeras Plantbytardag (våren), Höstmarknad och Julmarknad i anslutningtill butiken, då många hjälper till och säljer produkter från byarna runt om. Butiken har även arrangerat en pepparkakshusbyggetävling i nästan 20 år, där barn och vuxna utövat sin konstnärliga ådra till fantasifulla och ofta underfundiga byggen.

De är livsmedelsleverantör till kommunala förskolan och Skattunge Friskola, ett gruppboende och genom utkörning av varor till pensionärer i hela Orsa kommun har kooperativet utvecklat kundvärdet utanför butikslokalens väggar.

Gamla som unga, fastboende och sommarboende är engagerade i butiken och just nu håller dessa ideella krafter på attrenovera gemenskapslokalen där butiken och medlemmar erbjuder gratis wifi, kaffe med gobullar och tillhandahåller turistinformation.

Det nära samarbetet med människor,organisationer och myndigheter gör Skattunge handel till hjärtat i ett blodomlopp i enlandsbygd i god kondition."

Skattunge Handel är en Tempobutik, med ett stort sortiment av  varor. Mycket ekologiskt.

Öppet 10-18 vardagar, och 10-13 lördagar.

På sommaren även söndagsöppet 10-13

 


Vill du delta på ett lärande event som rör denna bys aktivitet? Så som studiebesök, workshop, föreläsning, onlinemöte.

Lämna ditt namn, epostadress och ev. kommentar här (Genom att lämna ditt intresse godkänner du våra GDPR policy):